6 jaar Tassen in Breda

Deze maand is het precies 6 jaar geleden dat ik mijn tassen winkel in Breda heb geopend. Mirjam Zwolsman Tassen in de St Annastraat 15 !
Het was nog een hele klus om de voormalige coffeeshop om te toveren tot een winkel met werkplaats. Een werkblad met grote snijplank, 2 stikmachines en een schalmapparaat, een kast voor de leervoorraad en natuurlijk genoeg plaats om alle tassen te kunnen laten zien.
Voordat ik de tassen winkel in Breda opende, maakte ik al wel een aantal jaren tassen voor andere winkels buiten Breda. Winkels en galeries waar meer tassen worden verkocht van andere tasontwerpers of een combinatie met sjawls of sieraden.
De werkplaats was in die periode aan huis, maar het leek me leuker om direct met de tassen klant te maken te hebben en om naar de wensen van de klant een tas te kunnen maken. Daarvoor heb je een eigen plek nodig waar mensen gemakkelijk naar toe kunnen komen. Voordat ik de tassenwinkel in Breda opende had ik al wel eens een enkele klant aan huis, maar het bleek voor mensen toch een hoge drempel om aan huis langs te komen. Een tassen winkel in de binnenstad van Breda maakt dat veel meer mensen vrijblijvend binnen stappen.
Toen ik 5 jaar geleden begon, was de St Annastraat in Breda weliswaar een mooi straatje maar wat betreft de winkels was het aanbod erg mager. Aan mijn linkerkant zat een kamer verhuur bedrijfje en aan de rechterkant stond het pand leeg. Maar in de afgelopen jaren is de St Annastraat enorm vooruit gegaan en inmiddels is het een van de leukste straatjes van Breda.

nl_NLDutch