Welkom in mijn atelier!

Handgemaakte leren dokterstassen

In mijn atelier aan de Academiesingel 20 in Breda maak ik mijn handgemaakte leren dokterstassen. Ook maak ik leren laptoptassen en handtassen, allemaal gebaseerd op het klassieke dokterstas model.  

Je vindt hier mijn machines en een kast vol prachtig leer. Zo kan ik je favoriete model maken in het leer dat je zelf kunt uitkiezen. Kom langs zodat we samen kunnen kijken wat het beste bij je past.

Van alle tasmodellen heb ik er minimaal 1 op voorraad, zodat je kunt kijken, voelen en je spullen er in kunt passen. Neem deze spullen zoals een laptop mee als het kan, dat maakt het makkelijker voor je om de perfecte tas te kiezen.

Sommige weken zijn is erg druk en dan kan het zijn dat er een wachtlijst is om langs te komen. Kijk voor inspiratie alvast rond op deze site en op mijn Pinterest.

Je kunt via de site een contactformulier invullen. Je mag me ook bellen of appen op 0642137779

Tot snel !

Academiesingel 20

Ons huis is een bijzonder monument. Aan de achterzijde op de begane grond is de werkplaats waar de tassen worden gemaakt. Vroeger was hier een meubelmakerij en glas-in-lood werkplaats. Ook is de werkplaats 30 jaar lang een beeldhouw atelier geweest. Daarboven op de eerste verdieping vind je het voormalige schilders atelier dat nu is ingericht als vergader- en trainingsruimte. Deze ruimte noemen wij In de Tassenfabriek. Het huis is op slechts 10 minuten lopen vanuit het stadscentrum, een mooie wandeling door het stadspark Valkenberg. En slechts 5 minuten lopen vanaf het station. De auto parkeren kan voor het huis in de straat of in de buurt. Ook kan je gemakkelijk parkeren op het parkeerdek boven het station. Kom je met de fiets? Die kan je veilig stallen in de poort naast ons huis.

Leren dokterstas

Al jaren geleden ben ik begonnen met het maken van leren dames en heren dokterstassen. Ik heb het geleerd van iemand die al lang klassieke leren dokterstassen en leren werktassen maakte voor heren en dames. Hij leerde het al van zijn vader. Ik was meteen enthousiast over het model. De tas is stevig door de beugel, staat op pootjes waardoor de bodem goed is beschermd en blijft open staan, waardoor je goed zicht hebt op je spullen. De leren werktassen en dokterstassen die werden gemaakt waren voornamelijk zwart en bruin en toen nog overwegend voor heren. In mijn ogen kon het allemaal wel wat meer ‘funky’. Met name een hippe dokterstas visitetas voor dames was nauwelijks te vinden. Er waren wel leren dokterstassen, maar die oogden over het algemeen nogal klassiek.

Hippe dames dokterstas

Ik besloot een stoere en hippe dokterstas voor de dames huisarts en verpleegkundige te ontwerpen, verrassend in kleur. Dus niet steeds dat zwart en bruin, maar allerlei kleuren in verrassende kleurcombinaties. Een leren dames dokterstas moet genoeg ruimte hebben voor alle spullen die mee moeten. Er zit een ritsvak in het midden en aan elke kant een zijschot. Deze zijn ingestikt in de zijnaad, zodat in je dokterstas 4 afgesloten vakken ontstaan. Alle spullen blijven zo goed op zijn plaats.

Leren dokterstas van restleer

Voor elke leren dokterstas klein en groot gebruik ik bijna alleen maar restleer. Dat wil zeggen: leer dat overgebleven is van een grotere partij. De kleur van die ene huid is net verkeerd uitgepakt of er zit een foutje in. Dan komt deze leren huid bij mij en kan ik er de mooiste leren dames en heren dokterstassen, met een groen gevoel. En op=op

Vandaar dat elke dokterstas of laptoptas een uniek exemplaar is, of in zeer kleine oplage gemaakt. In overleg is deze tas ook in andere kleuren te bestellen.

nl_NLDutch