Struisvogelleren tassen project in Kaapstad

In oktober ben ik in Kaapstad bij het bedrijf African Ostrix. Ze maken daar tassen en andere producten van struisvogel leer. Samen gaan we werken aan nieuwe ontwerpen en de mogelijkheden voor export onderzoeken. Cape Town here I come!

ontwikkelingsproject in Tanzania

De hele maand juli ga ik naar Tanzania. De eerste weken ga ik aan het werk bij Binti Africa in Dar es Salaam. Bij Binti maken ze kleding van prachtige kleurrijke lokale stoffen. Ik ga met hen samen werken aan een aanvullende tassen collectie. Zin in!

Ik ga naar Dhaka, Bangladesh

In november ga ik naar Herald Traders in Dhaka Bangladesh.  Herald Traders wordt gerund door Yasmeen Ahmed, een islamitische dame. Er worden verschillende leren artikelen gemaakt : tassen, slippers, etc Ik ga kijken of ik het bedrijf kan voorzien van frisse ontwerpen, zodat ze iets nieuws kunnen aanbieden op de lokale markt.  Zo hopen we meer mensen bij dit bedrijf aan het werk te helpen!

Ontwikkelingswerk in Sri Lanka met tropische verrassing

2 weken ben ik weer naar Sri Lanka geweest. Ik heb een mooie tassen en slipper collectie gemaakt in combinatie van leer en handgeweven stoffen. Sinds een week ben ik weer thuis, maar ben kort na thuiskomst erg ziek geworden. Na een ziekenhuis opname bleek ik besmet met het tropische dengue virus, dat wordt verspreid door de mug met dezelfde naam. Ik ben inmiddels weer thuis en koortsvrij maar het herstel tot mijn oude ik gaat wel even duren. Vandaar dat de winkel gesloten is

Tassenwerk in Sri Lanka deel 2 !

3 maanden geleden deed ik een tassenproject bij Selyn in Sri Lanka.  Selyn is een weverij, die meer dan 1000 vrouwen in Sri Lanka van werk voorziet. We hebben ontdekt dat de handgeweven stoffen zich goed lenen om beugeltassen van te maken. Bij Selyn in huis lukt dit echter niet, omdat ze niet de juiste machines hebben. Daarom heb ik Selyn in contact gebracht met de lokale tassen en schoenenproducent Nedlanka. Nu ga ik terug om de mensen van Nedlanka te leren hoe ze beugeltassen moeten maken. Daarom is de winkel gesloten van 8 tot 22 juni.

Laatste nieuws